четвер, 10 грудня 2015 14:20

Порошенку не було, чим хвалитися перед Байденом - експерт

Порошенку не було, чим хвалитися перед Байденом - експерт
Фото: РИА Новости

Віце-президент Джо Байден вказав, що вирішення всіх проблем в Україні впирається в тотальну корупційність політичної системи. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Небоженко.

"Ми були провінційними в очікуваннях щодо Байдена. Чекали від нього величних речей. А він привіз 190 мільйонів доларів і заборонив їх витрачати на щось інше, крім нових органів боротьби з корупцією, на реформу правоохоронних органів і на антикорупційне бюро. І нікого він не збирався змінювати. Американці розуміють, що всі наші біди від нас самих. Байден сказав найголовніше: джерело усіх ваших негараздів в корупції у вищих ешелонах влади. США можуть допомогти, але не можуть замість України вирішити цю проблему", - сказав експерт.

На його думку, від ефективності боротьби з корупцією залежатиме вирішення всіх інших питань в Україні. Зокрема, якою буде надалі її взаємодія із Заходом, чи зможемо перемогти на Донбасі.

Небоженко вважає, що під час свого візиту до Києва Байден збирав інформацію про стан справ у нашій країні.

"Всі його зустрічі з високопосадовцями були для нього важливими. Для того, щоб США до літа виробили нове відношення до України. Бо незважаючи на зовнішню готовність співпрацювати з США у нас нічого не робиться. Президенту Порошенку не було, чим хвалитися. Нам варто очікувати наступного приїзду Байдена влітку 2016 року. Яке рішення після цього прийме США покаже час. Але те, що Байден побачив тут цього разу, його не потішило", - зауважив політолог.

Нагадаємо, що віце-президент Джо Байден перебував в Україні з дводенним візитом.

Зараз ви читаєте новину «Порошенку не було, чим хвалитися перед Байденом - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі