вівторок, 06 листопада 2007 09:19

Порошенко зводить собі палац з колонами і церквою (ФОТО)
6


Родина Петра Порошенка завершує будівництво грандіозного маєтку у селі Козин під Києвом, пише Українська правда.

Про те, що Порошенко будує мега-будинок в Козині, не секрет в цих краях – на цю тему вже було кілька публікацій.

Більше того, на відміну від безсрібних чиновників, Порошенко має на це право: у єдиній публічно оприлюдненій декларації про доходи в 2005 році він показав 50 мільйонів офіційних активів.

А рейтинги журналів "Фокус" і "Кореспондент" оцінюють капітал Порошенка відповідно у 756 і 504 мільйонів доларів.

Сам екс-секретар Радбезу заявляв, що об"єктом у Козині відає його батько.

Територія оформлена на товариство з обмеженою відповідальністю "Спортивно-оздоровчий комплекс Літо-2000", основним акціонером якого є Олексій Порошенко.

Раніше це була база відпочинку "Чайка", що належала Київській кондитерській фабриці імені Карла Маркса, власником якої є родинний концерн Порошенків "Укрпромінвест".

За словами Порошенка, вони придбали цей об"єкт соціальної інфраструктури "за ринковою ціною" на початку 2000-х років.

Територія нового маєтку Порошенка займає, якщо оцінювати на око, близько одного-двох гектарів.

Центральний об"єкт – це великий будинок, виконаний у класичному стилі, чим здалеку нагадує чи то Міністерство закордонних справ України, чи то Білий дім в США.

Доповнює ансамбль будинок поменше, який стоїть у двадцяти метрах. Також на ділянці Порошенків є щось схоже на котедж для гостей, банний комплекс зі зрубу, дві альтанки біля води та колонада. Буде у Порошенків і своя маленька церква – швидше навіть каплиця.

Будівництво у Порошенків просувається доволі повільно – протягом останнього року тут з"явилися капличка, дерев"яна баня та альтанки біля Козинки.

Більшість дерев"яних будинків, які швидше нагадували бараки, знесли – раніше вони були об"єктами турбази. Ті, що залишилися, виконують роль вагончиків для будівельників.

Залишки турбази. Тепер їх віддали працівникам, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко зводить собі палац з колонами і церквою (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі