вівторок, 21 червня 2016 21:21

Порошенко зробив ганебне призначення

Порошенко зробив ганебне призначення

Президент України Петро Порошенко призначив послом України в Норвегії одіозного дипломата часів екс-президента Віктора Януковича, Вячеслава Яцюка.

Про це написав у свої колонці на "ЄвроПравді" Сергій Сидоренко.

Як зазначив він, про новопризначеного посла України в Норвегії відомо, що в "останні роки правління Януковича … він був третьою людиною в міністерстві після Кожари та його "сірого кардинала "Руслана Демченка".

"Саме підпис Яцюка стоїть на найбільш одіозних директивах для посольств України.
Зокрема, йдеться про "рознарядки (послам) розповідати у своїх столицях очевидну неправду про "злочини Майдану". Не сприймаючи жодних компромісів", - написав Сидоренко.

Він також додав, що після Революції Гідності Яцюка змістили з посади директора департаменту і призначили "послом з особливих доручень без доручень".

"Це така форма дипломатичного заслання, коли людині натякають – час звільнятися", – йдеться у публікації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна віддана Мінським домовленостям - Порошенко

Крім того Сидоренко вказує й на те, що в карʼєрному зростанні Яцюка прослідковується і "російський слід".

В середовищі дипломатів відомо, що "своєю кар'єрою Вячеслав Яцюк зобов'язаний особисто Анатолію Орлу, колишньому керівникові зовнішньополітичного напрямку в адміністрації Кучми. Орел не приховує зв'язку з Росією, та й зараз перебуває саме там".

"Думка дипломатів про цю особу (Яцюка) – однозначна. Це призначення – ганебне", – резюмує автор публікації.

Раніше повідомлялось, що президент Петро Порошенко призначив надзвичайних і повноважних послів України в п'ятьох країнах. Відповідні укази він підписав 18 червня.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко зробив ганебне призначення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі