пʼятниця, 19 грудня 2008 09:53

Порошенко знає, як допомогти людям розплатитися по кредитам

Порошенко знає, як допомогти людям розплатитися по кредитам

Голова Ради Нацбанку Петро Порошенко пропонує державі та комерційним банкам розділити на три частини відсотки по кредитах людей.

Про це він сказав в ефірі "Шустер Live" на телеканалі "Україна".

"Є кредит, людина має сплачувати відсотки. Ми маємо розділити його на три частини. Одну частину, 33%, має сплачувати людина, і ми маємо давати стимули, щоб вона находила можливість обслуговувати цей кредит по новому курсу", - сказав Порошенко.

"Третину цих відсотків має взяти на себе комерційний банк. Тобто якщо зараз ставка 13% в валюті – постав її 10%, і таким чином захисти", - вважає він.

"Третину має взяти на себе держава. Знайти кошти, які дати банкам, під абсолютно чіткі застави, на рефінансування", - сказав голова Ради Нацбанку.

Крім того, коментуючи питання можливості встановлення адміністративного курсу гривні, Порошенко сказав: "Не можна курс встановити адміністративно".

"Встановлення адміністративного курсу означає, що ми маємо витрачати золотовалютні ресурси держави, щоб тримати кимось штучно придуманий курс, який не залежить від інших обставин", - зазначив Порошенко.

Він підкреслив, що у випадку, якщо "працюють антикризові закони – курс буде вище і гарантований".

"Не працює - буде той безлад, який зараз є в суспільстві і владі. Влада має відповідати за те, що вона робить. І курс, на жаль, буде гірший", - сказав Порошенко.

Українська правда
Зараз ви читаєте новину «Порошенко знає, як допомогти людям розплатитися по кредитам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі