пʼятниця, 05 лютого 2016 15:32

Порошенко затвердив новий військово-адміністративний устрій

Порошенко затвердив новий військово-адміністративний устрій
Президент підписав указ. Фото: АП

Щоб поліпшити оборонну здатність країни, президент Петро Порошенко затвердив новий військово-адміністративний поділ.

У п'ятницю він підписав указ, яким ввів в дію рішення Радбезу. В указі визначено розмежування території держави на військово-адміністративні райони.

Так, сухопутна територія ділиться на чотири військові зони і окремий військово-сухопутний район, які є районом відповідальності оперативних командувань "Північ", "Південь", "Захід" і "Схід".

Повітряний простір ділиться на три військово-повітряні зони і один окремий військово-повітряний район, які є районом відповідальності повітряних командувань "Захід", "Південь" і "Центр".

Морський простір, з урахуванням правового статусу окупованих територій, внутрішніх морських вод і територіального моря України навколо Кримського півострова і окремого району Донецької області, ділиться на дві зони - Чорноморську і Азовську військово-морські зони.

Нагадаємо, що 27 січня 2016 року Рада національної безпеки і оборони затвердила державне оборонне замовлення на 2016 рік і новий військово-адміністративний поділ території України.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко затвердив новий військово-адміністративний устрій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі