Ексклюзиви
середа, 25 березня 2020 09:36

Порошенко застеріг Зеленського від здачі національних інтересів

Порошенко застеріг Зеленського від здачі національних інтересів
Порошенко звернувся до Зеленського у питанні окупованих Росією ОРДЛО. Фото: Reuters

Створення "консультативної ради" з представниками окупованих Росією районів Донецької і Луганської областей суперечить інтересам України. Президент Володимир Зеленський має відмовитися від цієї ідеї.

Про це у Twitter написав 5-й президент Петро Порошенко.

"Погодитися на створення так званої консультативної ради - означає переступити і зайти надто далеко за червоні лінії. Це значить діяти всупереч національним інтересам України. Це значить легітимізувати ватажків окупованих Росією районів Донбасу, а країну-агресора - визнати посередницею.

Хто б не поставив формальний підпис під продиктованим із Кремля протоколом про створення "консультативної ради", відповідальність за це ляже на Зеленського. Тому публічно звертаюся саме до нього із категоричною вимогою не погоджуватися на створення такої "ради".

Зараз як ніколи потрібен сильний імунітет, який би надійно захищав український державний організм від будь-яких спроб Росії вразити його", - заявив Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не потрібно "мутити", пане президенте" - у Вакарчука звернулися до Зеленського

Раніше ЗМІ повідомляли, що в Мінську керівник Офісу президента Андрій Єрмак і експрезидент Леонід Кучма погодили створення консультативної ради з російськими колаборантами на Донбасі, а агресор Росія у статусі гаранта-спостерігача опинилася нарівні з Німеччиною, Францією та ОБСЄ.

60 народних депутатів від "Слуги народу" звернулися до президента Володимира Зеленського і нагадали, що в ОРДЛО діють окупаційні органи Російської Федерації.

"Усі переговори щодо припинення збройної агресії повинні вестись винятково з Російською Федерацією та її представниками.

Реалізація на практиці оприлюдненого українськими ЗМІ положення про згадану консультативну раду закладає основу для того, щоб поставити під сумнів закріплену в законодавстві України позицію нашої держави про те, що на сході країни відбувається збройна агресія з боку Російської Федерації, яка тимчасово окупувала Автономну Республіку Крим, місто Севастополь та території у Донецькій і Луганській областях.

Такий підхід може поставити під сумнів продовження санкцій наших західних партнерів", - йдеться в заяві.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко застеріг Зеленського від здачі національних інтересів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути