четвер, 20 червня 2019 18:42

Порошенко закликає зібрати РНБО

Порошенко закликає зібрати РНБО
Порошенко закликає протистояти тиску Москви на ПЦУ. Фото: "Прямий"

П'ятий президент Петро Порошенко закликав зібрати РНБО.

Причиною цього є позов Російської церкви в Україні про скасування державної реєстрації автокефальної Православної церкви України. Порошенко опублікував відеозвернення у Facebook.

"Це не церковне питання. Це питання національної безпеки, яке потребує уваги і президента, і РНБО. Теза про те, що українська держава не повинна втручатися у церковні справи, – це красива теорія. А в суровій дійсності вона означає байдужість до російського втручання", – заявив він.

Порошенко наголосив, що позов подали після поїздки керівництва Російської церкви в Україні з лідером "Опоблоку" Вадимом Новинським до Москви.

"Що краще може ілюструвати реальність російського реваншу, контури якого стають все більш зримими? Все очевидніша атака на наші цінності, на фундамент державності, який потребує захисту", – сказав Порошенко.

Предстоятель Російської церкви в Україні Онуфрій та народний депутат, голова фракції "Опозиційний блок" Вадим Новинський поїхали в РФ, де зустрілися з патріархом Російської православної церкви Кирилом.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко закликає зібрати РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі