пʼятниця, 22 травня 2015 17:02

Порошенко візьме під особистий контроль питання безвізового режиму з ЄС

Порошенко візьме під особистий контроль питання безвізового режиму з ЄС
УНІАН

22 травня під час завершальної конференції Ризького саміту 2015 президент України Петро Порошенко розповів про безвізовий режим для України та підтримку європейських лідерів прагнень України.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua

Президент розповів, що однією з центральних тем під час розмов з європейськими лідерами була незаконна анексія Криму, агресія на Донбасі. Порошенко згадав про Вільнюський саміт та усі перепитії, які держава пережила з того часу.

"Усі учасники заявили солідарність з Україною. Дебати показали, що скептецизм відносно української європейської перспективи не реалізувався. Протягом саміту я зустрічався практично з усіма лідерами ЄС. Зокрема, провів тристоронню зустріч за участі президента Франції Франсуа Олланда та канцлера Німеччини Ангели Меркель. Вони всі висловили підтримку українській європейській перспективі" - заявив Порошенко.

Президент розповів, що до 1 січня 2016 року в Україні можливий безвізовий режим, якщо до осені вдасться провести усі необхідні зміни. Він пообіцяв, що візьме на особистий контроль підготовку та реалізацію вимог, зазначених Єврокомісією.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко візьме під особистий контроль питання безвізового режиму з ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі