пʼятниця, 18 грудня 2015 14:51

Порошенко відповів на петицію про позбавлення депутатів мандату

Порошенко відповів на петицію про позбавлення депутатів мандату

Президент України Петро Порошенко підтримує позбавлення депутатів мандату за 3 прогули впродовж однієї сесії. Так президент відреагував на відповідну петицію. Про це повідомляє сайт голови держави.

"Я звернувся до Голови Конституційної Комісії, Голови Верховної Ради України Гройсмана з проханням на засіданні робочої групи Конституційної Комісії з питань організації державної влади та децентралізації розглянути питання про внесення зміни до статті 81 Конституції України щодо дострокового припинення повноважень народного депутата України у разі його відсутності без поважних причин на трьох пленарних засіданнях Верховної Ради України протягом однієї чергової сесії", - заявив Порошенко.

Він нагадав, що встановлення відповідальності народних представників за пропуск без поважних причин засідань парламенту є досить поширеним явищем у багатьох країнах, зокрема, США, Великій Британії, Португалії, Канаді, Бразилії, Індії.

Нагадаємо, що під петицією за те, щоб "за 3 пропуски (без поважних причин) пленарних засідань знімати мандат з депутата", підписали понад 25 тисяч осіб.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко відповів на петицію про позбавлення депутатів мандату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі