Ексклюзиви
четвер, 16 травня 2019 14:43

Порошенко сподівається, що Зеленський не озиратиметься на Москву

Порошенко сподівається, що Зеленський не озиратиметься на Москву
Порошенко сподівається, що Зеленський державник у мовному питанні.

Президент Петро Порошенко пророкує закону про мову довге життя. Про це він заявив на церемонії конкурсу з української мови ім. Петра Яцика.

"Хочу нагадати про високий рівень підтримки закону у Верховній Раді. За нього голосували і влада, і опозиція, всі політичні сили, які не озираються на Москву. Це дозволяє прогнозувати закону довге життя. Сподіваюся, що і нова влада, вивчивши текст закону, підтримає його дух і букву", - сказав він.

"Століттями Москва, Петербург і знов Москва забороняли, намагалися викорінити українську мову. Таким був головний напрям колонізації України Російською імперією. І навіть у часи незалежності російська окупація українського інформаційного простору - така ж небезпечна, як і воєнна.

Фактично довелося виправляти ситуацію, починаючи з 14-го року. Пишаюся, що протягом 5 років мого президентства ми проводили дуже виважену , але послідовну політику відродження української мови, зміцнення її позицій у всіх сферах публічного життя", - заявив Порошенко.

"Мова є основою нашої національної ідентичності та фундаментом державності. І будь-яка пропозиція винести мову за дужки державного будівництва означає демонтувати саму українську державність", - сказав президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закон про мову опублікували в "Голосі України"

Верховна Рада 25 квітня ухвалила в другому читанні та в цілому закон про забезпечення функціонування української мови як державної. Українська мова затверджена як основна у функціонуванні в держустановах і суспільстві. За закон проголосували 278 депутатів.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко сподівається, що Зеленський не озиратиметься на Москву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути