вівторок, 18 листопада 2014 10:32

Порошенку радять переходити в наступ і не боятися Путіна

Порошенку радять переходити в наступ і не боятися Путіна
Фото: ukr-online.com

Саміт G20 радикально змінив зовнішньополітичну обстановку і створив сприятливий фон для вироблення стратегії рішучих дій.

Про це пише в Facebook главред Цензор.НЕТ Юрій Бутусов, аналізуючи військово-стратегічну обстановку.

За його словами, Україна повинна переходити в наступ, а Порошенко повинен перестати боятися Путіна.

"Очевидно, що загроза широкомасштабного військового вторгнення вже не може бути розглянута як реальність. Для широкомасштабного вторгнення Путіну необхідно проводити мобілізаційні заходи. Справа в тому, що кадровий компонент частин постійної готовності збройних сил Росії, як показала війна на Донбасі, не перевищує 60-70 тисяч військовослужбовців. З такими силами можна наносити важкі удари - але такими силами не можна здійснити окупацію. Для контролю сухопутного коридору в Крим слід розгорнути велике армійське угруповання. Такої армії у Путіна на Донбасі немає", пише Бутусов.

Широкомасштабного наступу РФ на південні області, на думку Бутусова, не буде - "бо немає ознак концентрації ударних угруповань".

"З військової точки зору, ключовим етапом підготовки до окупації України стало б проведення в РФ часткової мобілізації. Цього немає. І можу спрогнозувати з упевненістю на 99%, що такої мобілізації вже не відбудеться. У Брісбені західний світ вперше виступив єдиним фронтом проти Путіна, і вперше показав, що російський агресор є персоною нон-грата в цивілізованому світі. Це означає, що тепер у випадку подальшої ескалації війни в Україні, Путін буде отримувати нові пакети санкцій набагато швидше. А Росія вже паралізована падінням цін на сировину на світових ринках. Сучасна війна - дороге задоволення", - зазначає журналіст.

"Антипутінський фронт створений - і це нова реальність світової політики. Як це може вплинути на обстановку на фронті? Це означає найсприятливіший політичний фон для активних дій України. Світові лідери консолідували свою позицію, і чітко визначили відповідальність Путіна за розпалювання війни в Україні. За все. Україні ніхто не заважатиме наводити порядок - за умови, що наведення порядку здійснюється скальпелем, а не ломом. Українські війська повинні поліпшити позиції у всіх гарячих точках АТО ", - відзначає Бутусов.

Зараз ви читаєте новину «Порошенку радять переходити в наступ і не боятися Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі