середа, 07 листопада 2018 14:11

Порошенко попросив Російську церкву на вихід

Порошенко попросив Російську церкву на вихід
Порошенко нагадав, що Російська православна церква є елементом російської політичної системи. Фото: twitter.com/poroshenko

Президент Петро Порошенко закликав Російську церкву та війська РФ залишити Україну.

На цьому він наголосив на міжнародній конференції "Уроки гібридного десятиліття: що треба знати для успішного руху вперед".

"Російська православна церква є елементом російської політичної системи. Це сказав Путін. Сказав, що Росія тримається на двох стовпах: на Російській православній церкві та ядерній зброї. Ми маємо висновки з цього робити.

Хіба це нормально, коли у Кремлі негайно збирається Рада безпеки Росії під керівництвом Путіна з одним питанням на порядку денному - як захистити Російську православну церкву в Україні? Дорогі мої, вам тут нічого робити. Нічого робити вашій церкві, нічого робити вашим Збройним силам, нічого робити вашому озброєнню. Додому, до Росії", - наголосив Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко прокоментував розрив відносин РПЦ із Константинополем

11 жовтня синод Константинопольського патріархату вирішив продовжити процедуру надання томосу про автокефалію Українській православній церкві. Також Вселенський патріархат визнав незаконною анексію Москвою Київської Митрополії.

15 жовтня Російська православна церква заявила про розірвання відносин із Константинопольським патріархатом.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко попросив Російську церкву на вихід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі