субота, 22 червня 2019 22:55

Порошенко: пишаюся кожною заведеною справою на мене

Порошенко: пишаюся кожною заведеною справою на мене
Порошенко розповів про заведені справи на нього. Фото: ТСН

Лідер "Європейської Солідарності" Петро Порошенко пишається кожною кримінальною справою, порушеною проти нього, і сприймає їх як заслуги.

"За фактом порушено кілька кримінальних справ. Підкреслюю: я пишаюся кожною кримінальною справою, яку відкрито за фактом", - сказав Порошенко, інформує служба політсили.

Факт перший. Ця кримінальна справа за те, що я як Верховний головнокомандувач віддав наказ на контрнаступ. Внаслідок ефективних дій Збройних сил України, добровольців, волонтерів, виконуючи мій наказ президента України, були звільнені 2/3 окупованої території Донбасу. І для мене кримінальна справа за наказ про контрнаступ - це як орден "За заслуги" III ступеня", - сказав Порошенко.

За його словами, друга кримінальна справа була порушена за фактом видання наказу для групи військових кораблів ВМС України відправитися з Одеси на ротацію для забезпечення захисту азовського узбережжя Маріуполя. Проходження кораблів мало відбутися через Керченську протоку відповідно до Конвенції ООН: "Деякі втікачі, які п'ять років ховалися за кордоном зараз, вже після завершення моїх повноважень повернулися, звернулися в правоохоронні органи, щоб за цей наказ порушити другу кримінальну справу. Це як орден "За заслуги" II ступеня. я пишаюся кожним таким зверненням, тому що на посту президента я робив все для того, щоб захистити суверенітет, територіальну цілісність і незалежність України", - підкреслив Порошенко.

"Третій факт - звернення Юлії Тимошенко щодо української газотранспортної системи. Точно скажу, що не Тимошенко коментувати газові питання. А може навпаки - адже саме вона в 2009 році підписала контракт, в результаті якого Україні було завдано збитків більш ніж на $40 млрд. І саме в результаті моїх дій і дій моєї команди позов на $4,6 млрд був виграний в Стокгольмському арбітражі, була забезпечена енергетична незалежність нашої держави - коли завдяки нашій команді ми домовилися про початок переговорів про енергетичний союз України з ЄС. Я твердо переконаний: все, що ми зробили, треба обов'язково компетентно і професійно продовжувати.

Останнє, що хочу відзначити: інформація про продаж або зміна власності ГТС точно брехня і точно не відповідає дійсності ", - підкреслив п'ятий президент України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проти Порошенка, Гройсмана і Парубія зареєстрували справу

ДБР 21 травня по заявою Портнова почала досудове розслідування за фактом можливої ​​державної зради і дій, спрямованих на захоплення державної влади (ст.109, 111 і 426-1 КК) з боку керівництва України в кінці 2018 року. У Держбюро уточнили, що мова йде про події 25 листопада 2018 року, пов'язаних із здійсненням переходу корабельної групою ВМС ЗС України з Чорного в Азовське море в районі Керченської протоки.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко: пишаюся кожною заведеною справою на мене». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі