середа, 25 березня 2015 08:21

Порошенко підписав закон "Про акціонерні товариства"

Порошенко підписав закон "Про акціонерні товариства"

Президент Петро Порошенко підписав Закон "Про внесення змін до Закону України "Про акціонерні товариства". Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Це означає, що запроваджується єдиний підхід до зниження кворуму для всіх акціонерних товариств, у тому числі тих, у статутному капіталі яких є корпоративні права держави і де вона є власником 50% і більше простих акцій.

Як підкреслюють у прес-службі глави держави, "цей крок наближає законодавство України до міжнародних стандартів щодо кворуму загальних зборів акціонерних товариств та запроваджує нормальний підхід, коли для прийняття рішення в акціонерному (колективному) підприємстві необхідно 50% голосів акціонерів плюс 1 голос."

Крім того, документом вдосконалюється механізм обрання та діяльності органів акціонерного товариства, забезпечується дієвий механізм виконання рішень товариства щодо виплати дивідендів. А це, на думку президента, сприятиме додатковим надходженням до державного бюджету.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко підписав закон "Про акціонерні товариства"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі