понеділок, 20 березня 2017 11:42

Порошенко озвучив причину відтермінування траншу МВФ

Порошенко озвучив причину відтермінування траншу МВФ
МВФ мав виділити $1 млрд. Фото: УНІАН

Причина відтермінування траншу МВФ - наслідки блокади окупованих територій Донбасу.

Про це заявив президент Петро Порошенко.

"Сьогодні Міжнародний валютний фонд на засіданні свого правління мав виділити нам черговий транш - 1 мільярд доларів, який конче потрібний для подальшого поповнення золотовалютних резервів, для утримання стабільності національної грошової одиниці.

Ми провели реформи. Переконали фонд у тому, що наш варіант пенсійної реформи не передбачає підвищення пенсійного віку. Ми отримали позитивну оцінку економічних реформ. А в суботу питання щодо України зникло з порядку денного ради директорів.

Сьогодні у нас відбудуться інтенсивні переговори міністра фінансів, голови Національного банку, прем'єр-міністра. Я братиму в цьому участь. Щоб виправити результати, зумовлені безвідповідальною поведінкою українських політиканів. Маємо спільно об'єднатися, аби отримати транш", - заявив Порошенко.

"Усі чули, як безвідповідальні політикани стверджують, що гроші МВФ проїдені, вкрадені або використані не за призначенням? Це суцільна, тотальна і безвідповідальна брехня.

Вони (гроші МВФ - Gazeta.ua) цілими і збереженими вкладені в курс гривні. І курс гривні вже третій рік тримається гнучким, але відносно незмінним", - сказав президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За блокаду відповідають "всякі парасюки" - дружина Луценка

Питання третього перегляду програми розширеного фінансування EFF для України зникло з порядку денного ради директорів Міжнародного валютного фонду, яка має відбуватися сьогодні, 20 березня.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко озвучив причину відтермінування траншу МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі