четвер, 15 листопада 2018 17:28

Порошенко: негайно дайте людям газ і тепло

Порошенко: негайно дайте людям газ і тепло
"Якщо хтось боїться зірвати пломбу, я приймаю це рішення", - каже президент Петро Порошенко.

Президент Петро Порошенко доручив увімкнути опалення у місті Сміла на Черкащині протягом кількох годин під його відповідальність. Про це він заявив під час засідання комісії щодо ситуації з теплопостачанням у Смілі.

"Якщо хтось у Смілі чи навіть у Києві не може прийняти рішення або боїться зірвати пломбу, я приймаю це рішення. Негайно дайте людям газ і тепло. Під мою відповідальність. Даю вам декілька годин, щоб доповісти", – сказав він, повідомляє "Українська правда"

"Потім протягом доби оформити всі необхідні документи. Якщо цьому буде перешкоджати міська влада… є Верховна Рада, яка може призначити місцеві вибори", – додав він.

Порошенко наголосив, що опалення в містах - це пряма відповідальність міської влади і звинуватив міського голову в злочинній бездіяльності.

Глава держави заявив, що очікує від правоохоронців реакції на зрив опалювального сезону в Смілі.

"Я чекаю від вас ефективних дій, бо подібна поведінка не має залишитися без реакції правоохоронних органів", – сказав Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін заборонив відключати опалення

14 листопада жителі Сміли пікетували Кабінет міністрів з вимогою дати тепло до їхніх будинків. У місті без опалення залишилися 80 тис. жителів. У квартирах температура становить менше 12 градусів. Опалювальний сезон не розпочався через борг за постачання газу в попередні роки. Сягає приблизно 200 млн грн. Кошти газопостачальникам винна енергокомпанія, що раніше опалювала місто.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко: негайно дайте людям газ і тепло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі