середа, 17 жовтня 2007 10:49

Порошенко може замінити Стельмаха на посаді глави Нацбанку

Глава Національного банку Володимир Стельмах може оголосити про свою відставку.

Про це в пише газета "Дело".

"Можна припустити, що ми маємо справу з високим ступенем імовірності того, що Володимир Семенович прийме рішення і піде в парламент", — розповів глава ради Нацбанку Петро Порошенко.

Газета також зазначає, що про відставку Стельмах заявить, швидше за все, у середу на прес-конференції, яку він традиційно проводить раз на рік.

"На користь такого припущення говорить той факт, що вже парафовано угоду про створення парламентської коаліції між БЮТ і блоком "НУ-НС", що фактично гарантує "помаранчевим" свою людину на чолі Нацбанку", - пише газета.

Такою людиною газета, посилаючись на політологів і журналістів, називає самого Порошенка і міністра закордонних справ Арсенія Яценюка, який у часи "помаранчевої революції" виконував обов"язки глави НБУ.

"Передбачається наступний сценарій: Стельмах пише заяву про відставку з політичних або особистих причин, президент приймає відставку і подає в парламент кандидатуру Порошенка, яка і затверджується коаліційною більшістю за попередньою домовленістю", - пише газета.

У той же час, такий розвиток подій спростовують у Нацбанку, але підтверджують у його раді.

"Такого (щоб Стельмах з особистих причин пішов з посади керівника НБУ) не може бути ні в якому разі. Володимир Семенович буде продовжувати працювати на цій посаді", - запевняє перший заступник глави Нацбанку Анатолій Шаповалов.

"У світлі останніх (політичних) подій відставка Стельмаха нікого не здивує. Ця можливість не виключалася вже після того, як він був внесений у списки "Нашої України", — висловлює іншу думку член ради НБУ Василь Горбаль, якого, до речі, також пророкували в керівники Нацбанку.

Стельмах пройшов у парламент за списком НУНС, де він зайняв 26 місце.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко може замінити Стельмаха на посаді глави Нацбанку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі