понеділок, 11 лютого 2019 14:10

Порошенко має заміну Авакову - нардеп

Порошенко має заміну Авакову - нардеп
Президент Петро Порошенко хоче замінити непідконтрольного собі Арсена Авакова з посади міністра внутрішніх справ. Фото: news.liga.net

Президент Петро Порошенко готує заміну міністру внутрішніх справ Арсену Авакову. Керівником МВС може стати голова Київської облдержадміністрації Олександр Терещук. Про це у відеоблозі заявив народний депутат Сергій Лещенко.

"У нього (Порошенка. - Gazeta.ua) є претендент на місце Авакова. Це Терещук, у минулому керівник поліції Києва, вже після того, як Порошенко став президентом. Що цікаво, Терещук - люстрований. В часи Януковича він очолював Волинське обласне управління внутрішніх справ. Але Порошенко, прийшовши, цього Терещука як міг відмазував від люстрації і видав спеціальний указ", - заявив нардеп.

"На сьогоднішній день Аваков - це альтернативна вертикаль влади. Я би взагалі назвав його віце-президентом. Він впливовіший за Гройсмана, Луценка, тим більше за голову Нацбанку чи спікера парламенту. Це друга людина у державі. І якраз від того, на чиєму боці буде Аваков під час виборів залежить те, хто переможе. Вони або закриватимуть очі на фальсифікації або навпаки - протидіяти сітці Порошенка", - сказав Лещенко.

Авакова буде важко "зняти" до виборів, водночас зауважив нардеп.

"Це майже неможливо. Ну хіба що підуть на очевидне загострення, силами ДБР будуть арештовувати Авакова", - додав Лещенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аваков: Порошенко агітує незаконно

Колишній прем'єр-міністр Арсеній Яценюк не йтиме у президенти. Натомість партія буде боротися за перемогу на виборах до Верховної Ради і формування нового уряду. Про це він заявив на з'їзді "Народного фронту" у суботу.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко має заміну Авакову - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі