понеділок, 08 квітня 2019 23:46

Порошенко каже, що президентів теж треба саджати

Порошенко каже, що президентів теж треба саджати
Президента теж треба карати за злочини, каже Петро Порошенко. Фото: @poroshenko

Президент Петро Порошенко заявляє, що потрібен закон про імпічмент. Про це він сказав в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV.

На запитання телеведучого, чому заветований відповідний закон, Порошенко відповів:

"Я твердо переконаний, що цей закон потрібен. Так само, як і закон про тимчасові слідчі комісії".

"Впевнений, що у парламенті має відбутися дискусія з цього приводу і цей закон треба приймати. Як відповідальність президента у випадку порушення ним Конституції і скоєння злочину".

"Я пропоную, будь ласка. Я готовий делегувати своїх представників. І обговорити, приймати вже об'єктивну, збалансовану, компромісну версію, яка дозволить приймати цей закон.

Але хочу наголосити. Після прийняття Конституції у 1996 році, 23 роки ми навіть не наблизилися до цього закону. І я є перший президент, який готовий вести дискусію з цього приводу. І взагалі до багатьох інших демократичних речей ми сьогодні наблизилися. В тому числі завдяки активності громадянського суспільства", - заявив президент.

Також Порошенко заявив, що права громадянського суспільства за його президентства "фактично є найбільшими за всю історію".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко: маю відновити довіру

ЦВК обробила 100 % протоколів дільничних виборчих комісій. Лідирує шоумен Володимир Зеленський, якого підтримали 30.24% виборців, а це майже 6 млн людей.

У 2-ий тур із ним виходить чинний глава держави Петро Порошенко. Його підтримали понад 3 млн виборців, що принесло 15.95%.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко каже, що президентів теж треба саджати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі