середа, 09 квітня 2014 18:57

Порошенко і Тимошенко лідирують в рейтингу кандидатів у президенти - опитування

Порошенко і Тимошенко лідирують в рейтингу кандидатів у президенти - опитування
Юлія Тимошенко та Петро Порошенко Фото: svidomitov.net

Екс-прем'єр-міністр України, лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко та народний депутат Петро Порошенко на сьогодні є лідерами електоральних симпатій українців. Про це свідчать дані опитування, що було проведене соціологічною службою Центру Разумкова та Соціологічною групою "Рейтинг".

Згідно з результатами дослідження, оприлюдненими сьогодні, 9 квітня, 85,4% опитаних з тим або іншим ступенем впевненості відповідають, що збираються взяти участь у дострокових президентських виборах (62,2% повністю впевнені, ще 23,2% відповідають, що, швидше за все, візьмуть участь).

Якби вибори відбулися в найближчі дні, 28,2% всіх респондентів (або 42,3% серед тих, хто збирається взяти участь у виборах і вже визначився, за кого голосувати) мають намір проголосувати за Порошенка. За Тимошенко збираються віддати голос відповідно 13% і 19,1%, за самовисуванця Сергія Тігіпка - відповідно 6,1% і 8,8%.

Лікаря Ольгу Богомолець готові підтримати відповідно 3,7% і 5,5%, лідера Радикальної партії Олега Ляшка - відповідно 3,7% і 5,5%.

За висуванця Партії регіонів Михайла Добкіна мають намір голосувати відповідно 3,6% і 5,2%, за лідера КПУ Петра Симоненка - відповідно 3,2% і 4,6%. За лідера "Громадянської позиції" Анатолія Гриценка - відповідно 3% і 4,3%, за лідера ВО "Свобода" Олега Тягнибока - відповідно 1,6% і 2,3%, за лідера "Правого сектора" Дмитра Яроша - відповідно 1,2% і 1,9%.

Решта кандидатів набрали б менше 1% голосів.

Опитування проводилося з 28 березня по 2 квітня 2014 року. Було опитано 3011 респондентів віком від 18 років у всіх областях України та Києві (за винятком Криму). Похибка вибірки не перевищує 1,9%.

Нагадаємо, президентські вибори в Україні призначені на 25 травня. Зареєстровані 23 кандидата.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко і Тимошенко лідирують в рейтингу кандидатів у президенти - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі