неділя, 30 вересня 2018 08:55

Порошенко хоче показати, що виконує обіцянки

Порошенко хоче показати, що виконує обіцянки
Президент Петро Порошенко продає свої активи перед виборами, бо хоче показати виконані обіцянки. Фото: Reuters

Президент Петро Порошенко перед виборами показує, що виконує обіцянки. Тому почав продавати свій завод "Кузня на Рибальському".

Про це Gazeta.ua розказав політолог Тарас Загородній.

"Порошенко продає завод "Кузня на Рибальському", який йому офіційно належить біля 20 років. Перед виборами показує, як виконує свої обіцянки. "Рошен" не вдалось, продає хоч щось.

"Кузня" виробляла техніку для АТО. Президент так може намагатись уникнути теми, що його завод бере участь у військових тендерах. Оскільки завод продали без обладнання, скоріше за все побудують багатоповерхівку. Хотіли робити це ще з 2004-го. Завод знаходиться близько до центру, там багато землі.

Тігіпко один з небагатьох, хто зберіг свої позиції у бізнесі, запускає нові проекти. У нього є гроші. Купує те, що коштує дешево, а потім після забудови Рибальського продадуть дорожче разів в 5.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Втрачає довіру: Порошенко не виграє вибори з "армією, мовою та вірою"

Зазвичай ставлять ціну в три річні обороти — якщо було 100 млн за рік, продають за 300 млн. Це може бути і обмін активами між Порошенком і Тігіпком — у банківській сфері, наприклад. Продає завод за заниженою вартістю, а Порошенко отримає щось взамін. Тут співпали інтереси двох бізнесменів".

25 вересня фонд "Прайм ессетс кепітал", який управляє активами президента Петра Порошенка, оголосив про продаж заводу "Кузня на Рибальському". Згодом зявилась інформація, що завод купує група "ТАС" колишнього голови Нацбанку і "регіонала" Сергія Тігіпка.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко хоче показати, що виконує обіцянки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі