понеділок, 26 січня 2009 08:52

Порошенко - амбітний, але з Тимошенко не змовлявся

Порошенко - амбітний, але з Тимошенко не змовлявся

Голова ради правління Національного банку Петро Порошенко заперечує існування домовленостей між ним і прем"єром Юлією Тимошенко щодо того, щоб він очолив Нацбанк.

"Моя позиція є незмінною, що на сьогоднішній день посада не може бути самоціллю, на сьогоднішній день не може бути так, що хтось зайде, бо це для нього буде самогубством", - заявив Порошенко в ефірі Радіо "Свобода".

За його словами, на сьогоднішній день посада голови Нацбанку, на відміну від багатьох інших років, "є посадою, яка не намазана медом".

"І на сьогоднішній день це просто величезні виклики. По-перше, вона зараз зайнята. А по-друге, вона передбачає величезні виклики, величезні ризики, величезне навантаження, величезні вимоги для того, щоб хтось, колись , я маю на увазі, з професіоналів, дуже б туди прагнув потрапити", - заявив Порошенко.

"Позиція друга. Я амбітна людина і я вважаю себе ще достатньо молодою людиною, і я переконаний, що в мене ще є час реалізувати амбіції", - додав він.

Крім того, за його словами, якщо не буде створено механізм взаємодії всіх владних інституцій для подолання надзвичайно великих викликів і загроз, які сьогодні постали перед Україною, "не потрібна ніяка посада, тому що це буде самогубством".

"Якщо буде випрацьований командний сценарій подолання загрози викликів, я готовий працювати, вибачте за пафос, там, де буде найбільш корисно для України, в тому числі на посаді Голови Ради Національного банку", - заявив він.
Зараз ви читаєте новину «Порошенко - амбітний, але з Тимошенко не змовлявся». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі