четвер, 24 червня 2021 22:04

Порошенки на Книжковому Арсеналі у першу чергу відвідали ветеранський намет
7

  Відвідавши всі стенди Арсеналу, у вас за спиною виростають крила - Порошенко. Фото: eurosolidarity.org
Відвідавши всі стенди Арсеналу, у вас за спиною виростають крила - Порошенко. Фото: eurosolidarity.org

П'ятий президент, лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко разом з дружиною Мариною традиційно побували на Книжковому Арсеналі. Перш за все Порошенки відвідали Ветеранський намет, де представлені спогади та літературні твори учасників війни проти російської агресії, волонтерів та добровольців.

Родина п'ятого президента поповнила свою домашню бібліотеку кількома десятками томів.

 

"Вже 10 років поспіль наша родина не пропускає жодного Книжкового Арсеналу. Тому що тут ми зустрічаємо людей, близьких по духу", – говорить Порошенко.

 

"Ми сьогодні почали наші відвідини від намету ветеранів. Ми набрали там величезну кількість книжок. Це вже братерство. Це вже друзі. І ми відчуваємо себе справді єдиною командою", – наголошує Порошенко.

 

Петро та Марина Порошенки на стендах українських видавництв активно цікавилися новинками, спілкувалися з авторами та видавцями.

 

"Тут ти бачиш розвиток українського книговидавництва. Ти на власні очі можеш побачити, яку відстань пройшло книговидавництво України за ці 7-8 років. Ця відстань велика – ті заходи, які були вжиті для захисту української мови, для підтримки українського читача, українського видавця, створення Українського культурного фонду. Велика кількість ініціатив, які укріплюють українську державність. Які дозволяють нам захищати самоідентифікацію українців. І люди, які тут знаходяться, причому по обидва боки прилавка, точно є однодумцями. Вони пишаються своєю країною. Роблять величезний внесок в її розвиток", – наголосив п'ятий президент.

 

"На жаль, за останні два роки ситуація змінилась. Продовжуються атаки на мову, які ми намагаємося відбивати у парламенті. І поки що успішно відбиваємо. Так як в 14-15 роках відбивали агресію Росії", – зауважує лідер "Європейської Солідарності".

"Я також почув сьогодні під час відвідання, що книговидавництво переживає дуже складні часи. Їх позбавили на сьогоднішній день підтримки. Але допомагають їм читачі. Велика вдячність тим авторам, які книжки пишуть. Велика вдячність тим видавцям, які ці написані авторами книжки видають. Велика вдячність учасникам Книжкового Арсеналу, тим, хто ці книжки продають. А найбільша вдячність – українцям, які ці книжки купують, хто ці книжки читає. Моє побажання, моє прохання – читайте українську книгу", – закликав п'ятий президент.

"Ми вас всіх запрошуємо відвідати Книжковий Арсенал і обов'язково придбати хоча б одну, або навіть декілька книжок для своєї родини – ви не пожалкуєте", – переконана Марина Порошенко.

 

А Петро Порошенко наостанок сказав: "Маленька таємниця – коли ви виходите, відвідавши всі стенди Арсеналу, у вас за спиною виростають крила".

Зараз ви читаєте новину «Порошенки на Книжковому Арсеналі у першу чергу відвідали ветеранський намет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі