пʼятниця, 28 червня 2013 17:30

"Поразка на округах для влади може стати Сталінградом" - експерт

"Поразка на округах для влади може стати Сталінградом" - експерт
Андрій Золотарьов. Фото: ua.golos.ua

Поразка влади на 5 проблемних округах може негативно відбитися на розстановці сил напередодні президентських виборів.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Андрій Золотарьов, говорячи про імовірне призначення перевиборів на 5-ти проблемних округах на осінь.

На думку експерта, влада не може собі дозволити програти на виборах на округах і тому робити все задля своєї перемоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати наступного скликання зможуть скасувати рішення нелегітимної Київради — Меліхова

"Влада буде безумовно мобілізовувати всі ресурси, щоби переконати, що вона контролює всю ситуацію, що не залежить від інших. Бо поразка на цих виборів — з моральної точки зору для неї може виявитися Сталінградом", - підкреслив він.

Політолог додав: "Якщо вона програє, це не вплине на стан справ у Верховній Раді. Вона залишиться такою ж недієздатною, кволою, якою вона є. Але це буде моральна поразка влади, яка може дуже негативно відбитися на розстановці сил напередодні президентських перегонів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція зробила все, аби вибори на округах влітку не проводилися - нардеп

Водночас, експерт зауважив, що в будь-якому разі вибори призначити владі таки доведеться, бо інакше в очах суспільства вона програє.

"Не призначати вибори — це також з точки зору громадської думки буде поразкою влади. Бо якщо не призначають — значить бояться. І десь рано чи пізно це відіб'ється на положення влади", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В опозиції розповіли, чому влада не хоче проводити вибори у п'яти округах восени

Золотарьов зауважив, що не призначення виборів у Києві також вже відобразилося на рейтингу голови КМДА Олександра Попова.

"Як це відбувається зараз у Києві. Вибори не приводять і стан справ Попова значно гірший, ніж був рік тому. Хоча надаються дуже великі ресурси, але нічого не виходить. І він залишається ставлеником край непопулярної донецької влади. І те, що тягнуть з виборами — працює також проти влади", - підкреслив він.

Нагадаємо, що насйтпного тижня Верхвона Рада має врешті проголосувати за призначення виборів у 5 округах. Раніше "регіоналИ" пропонували провести вибориу  серпні, однак проти цього виступала опозиція. Наразі розгялдається кілька варіантів дати виборів.

Зараз ви читаєте новину «"Поразка на округах для влади може стати Сталінградом" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі