неділя, 15 вересня 2019 19:48

Пора переходити від нових облич до реальних реформ - соціолог

Пора переходити від нових облич до реальних реформ - соціолог
Країна рухається у напрямку модернізації, каже Євген Головаха.

Українці - достатньо критичні. Кілька серйозних помилок влади - і буде так, як з попередниками.

Про це Gazeta.ua сказав соціолог Євген Головаха.

"Країна рухається у напрямку модернізації. Зміни інституцій, еліт, хоча би спроби. Більшість виборців для початку зробили ставку на нові обличчя. Старі вже так набридли, що які б не були нові, вони викликають у громадян оптимізм.

Є сподівання, що зміняться правила гри, які багато років не задовольняли. Поки українці не розчарувалися. Зберігається надія, що із корупцією буде покінчено. Друга надія — завершення війни.

Модернізація — це осучаснення. Зараз в усьому світі молоді еліти популярні. Які краще розуміють сучасність. Старшому поколінню у політиці сьогодні важко впоратися — зміни надто швидкі. Якими реально вони будуть, побачимо за півроку. Що зачіпають не тільки обличчя, зовнішність влади, а показують внутрішні реформи.

Те, що владі довіряють, позитивна ознака. Якщо вона втратить нагоду, не створить інституційних змін, це стане трагедією для країни. Українці достатньо критичні. Кілька серйозних помилок влади — і буде так, як з попередниками. Головне завдання нової команди — змістити вагу із зовнішніх змін на внутрішні", - каже Євген Головаха.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський рухається у межах соціології

55% громадян вважають, що справи в Україні йдуть у правильному напрямку. Діяльністю президента Володимира Зеленського задоволені 71%.

Такими є результати опитування соціологічної групи "Рейтинг", проведеного з 6 по 10 вересня.

Зараз ви читаєте новину «Пора переходити від нових облич до реальних реформ - соціолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі