пʼятниця, 11 квітня 2014 19:26

Попову світить 5 років позбавлення волі за розгін Євромайдану

Попову світить 5 років позбавлення волі за розгін Євромайдану
Фото: zn.ua

Колишній глава КМДА Олександр Попов підозрюється в незаконній протидії проведенню мирних зборів, мітингів, демонстрацій.

Нагадаємо, колишній столичний градоначальник проходить у справі про розгон Євромайдану 30 листопада, суд заборонив йому залишати Україну. Як розповів сам Попов в інтерв'ю LB.ua він активно співпрацює зі слідством.

"Ви знаєте, що я проходжу у справі, - говорить Попов. - В моїх інтересах, щоб розслідування було б максимально вичерпним; вирок - об'єктивним".

На уточнююче питання, чи вважає він об'єктивниv вироком - виправдальний, Попов відповів, що так: "З моєї точки зору, так. І я зараз активно співпрацюю зі слідством. Приділяю достатньо багато часу, так як питання для мене є принциповим".

Він також прокоментував порушення другої кримінальної справи за фактом розгону Майдану 30-го листопада:

"Юридичне формулювання я точно не пам'ятаю, але по суті - так, предмет розгляду той же. Відомо, що двічі по одному і тому ж факту ініціювати справу не можна і, по ідеї, зараз сам факт порушення другої справи можна було б оскаржити в суді, але я цього не хочу. Я зацікавлений у максимально прозорий і повному розслідуванні. Коли дізнався, що по своїх каналах - що справа буде, відразу ж зв'язався зі слідчим управлінням ГПУ, сказав, що буду активно співпрацювати. Через деякий час мене запросили, я дав свідчення. Фактично повторив те, що казав раніше. Також відповів на додаткові запитання".

Попов повідомив, що у справі проходить п'ять чоловік: "Але якщо ви хочете запитати, де зараз Коряк або Сівкович, я не знаю. Взагалі, мені б, звичайно, було б краще, якщо б "мою" частину виділили в окреме провадження, оскільки фізична відсутність кого-небудь з фігурантів може затягнути процес по часу, а мені б цього не хотілося".

"Мене попередили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого  4 і 5 ст. 27 і статті 340 Кримінального Кодексу України. Звинувачено в незаконному протидії проведенню мирних зборів, мітингів, демонстрацій. Максимальна санкція - 5 років позбавлення волі", - повідомив Попов.

Як повідомлялося раніше, 7 лютого Олександр Попов був звільнений від кримінальної відповідальності на підставі закону про амністію" причетних до масових акцій протесту. Але наприкінці лютого Генеральна прокуратура відновила розслідування проти нього та інших посадових осіб, змінивши класифікацію інкримінованих їм злочинів.

Зараз ви читаєте новину «Попову світить 5 років позбавлення волі за розгін Євромайдану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі