четвер, 22 серпня 2019 16:56

Понад 400 випускників НАДУ підтримали звернення до Зеленського з проханням про збереження і модернізацію їхньої альма-матер

Понад 400 випускників НАДУ підтримали звернення до Зеленського з проханням про збереження і модернізацію їхньої альма-матер
Випускники Національної академії державного управління при президенті України підтримали звернення до Володимира Зеленського з проханням зберегти НАДУ та забезпечити її модернізацію

Більше 400 випускників Національної академії державного управління при президенті України підтримали звернення до Володимира Зеленського, яким просять главу держави зберегти НАДУ, забезпечити її модернізацію, а також створити тристоронню контактну групу для напрацювання загального бачення і пропозицій щодо подальшого розвитку Академії держуправління.

Про це розповів глава Координаційної ради випускників академії держуправління Ярослав Лащук.

За словами Лащука, випускники Національної академії державного управління глибоко стурбовані чутками про можливе закриття вишу, який спеціалізується на підготовці та підвищенні кваліфікації державних службовців категорій "А" і "Б".

На підтримку альма-матер створили ініціативну групу випускників, яка вже провела дві прес-конференції, 4 консультативні зустрічі з адміністрацією Академії, а також ряд виїзних зустрічей і консультацій на базі філій НАДУ в Харкові, Одесі, Дніпрі та Львові. В результаті більше 400 чоловік висловили свою підтримку звернення до президента Володимира Зеленського, яким главу держави просять зберегти виш, забезпечити його модернізацію, а також створити тристоронню контактну групу з представників Офісу президента, професорсько-викладацького складу НАДУ та ініціативної групи випускників Академії, для напрацювання спільного бачення і пропозицій щодо подальшого розвитку Академії держуправління.

"Випускники Національної академії держуправління глибоко стурбовані ситуацією, яка складається довкола вишу і чутками про його можливу ліквідацію. На сьогоднішній день, Академія - єдиний спеціалізований учбовий заклад, де готують високопрофесійних фахівців вищого рівня за українські гроші, відповідно до української повістки і реалій, державних менеджерів, які є підтримкою і по суті гвардією президента, такою необхідною для реалізації ініціатив з реформування і поліпшення ситуації в Україні. Від імені випускників Академії ми звертаємося до Володимира Зеленського з проханням взяти питання модернізації та розвитку НАДУ під особистий контроль. На нашу думку, питання пов'язані з модернізацією Академії ефективніше було б обговорювати в широкому колі, за участю як представників Офісу президента, так і професорсько-викладацького складу, разом з представниками ініціативної групи випускників. Так ми зможемо забезпечити всесторонню експертизу, і виробити таке рішення, щоб Академія держуправління стала не тільки сучасним закладом з підготовки фахівців державного сектору вищого рівня, а й реалізувала повною мірою свій аналітичний проектно-тренінговий потенціал, такий необхідний, для навчання і підготовки представників влади всіх рівнів", - розповів Ярослав Лащук.

Лащук також зазначив, що Академія управління підготувала десятки тисяч професійних державних менеджерів, серед яких відомі політики, міністри, депутати всіх рівнів і всі ті, хто забезпечує функціонування машини державного управління.

"Академія - справжня кузня професійних управлінських кадрів. А професійно підготовлені керівники в системі управління державою - один з важливих елементів державної безпеки. Саме тому державних службовців повинні готувати в Україні, за рахунок нашого бюджету. Ми сподіваємося, що Володимир Олександрович Зеленський підтримає нашу ініціативу і найближчим часом особисто переконається, що саме випускники Академії стали рушійною силою і підтримкою тих позитивних змін, які відбуваються в країні, яких ми всі так чекаємо, в надії на які українці й вибрали Володимира Зеленського президентом", - зазначив Ярослав Лащук.

Нагадаємо, Національна академія державного управління створена 1995 року спеціальним указом президента України для підготовки вищих управлінських кадрів і, на відміну від більшості українських вишів, знаходиться в прямому підпорядкуванні Державному управлінню справами, а не Міністерству освіти.

Зараз ви читаєте новину «Понад 400 випускників НАДУ підтримали звернення до Зеленського з проханням про збереження і модернізацію їхньої альма-матер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі