вівторок, 25 червня 2013 12:42

Понад 3 мільйони українців торік відвідали Росію

Понад 3 мільйони українців торік відвідали Росію
Понад $2,3 млрд відправили торік українські заробітчани з Росії в Україну своїм сім'ям. Фото: unian.net

Торік із України до Росії працювати, відвідати родичів і отримати освіту приїжджали понад 3 млн осіб.

Про це повідомив глава російської ФМС Костянтин Ромодановський.

"Минулого року, зокрема, ми фіксували понад 10 млн в'їздів до Росії громадян України. Їх скоїли понад 3 млн осіб. Це п'ята частина від усіх іноземців, що приїхали до Росії", - сказав Ромодановський у вівторок на міжнародній конференції, присвяченій російсько-українським відносинам.

При цьому він зазначив, що кількість людей, які щорічно в'їжджають з України до Росії неухильно зростає - ця тенденція зберігається протягом останніх років.

"За даними Національного банку України, трудові емігранти відправили своїм сім'ям у 2012 році $6,5 млрд. Лідером тут залишається Росія - $2,3 млрд (35% від загального обсягу)", - повідомив глава ФМС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще одна перевага Митного сюзу: Путін обіцяє українцям в'їзд до Росії тільки із закордонним паспортом

Він зазначив, що при зарплаті приблизно у тисячу доларів і реальному щомісячному розмірі грошового переказу у $500 за три роки ці люди змогли б переказати в Україну кілька мільярдів доларів.

Ромодановський повідомив, що, за даними ФМС, загальна кількість трудових мігрантів із України у РФ склала у 2012 році 1 млн 350 тис. осіб. За його словами, якби всі трудові мігранти з України легалізувалися у РФ, то загальна кількість офіційних грошових переказів збільшилася б у кілька разів.

"Помножимо цю цифру (загальна кількість трудових мігрантів із України) з урахуванням терміну їх перебування на величину середнього реального грошового переказу - $500 доларів. При підрахунках виходить, що у 2012 році обсяг грошових переказів на Україну міг бути близько $6,5 млрд. Звертаю увагу, що я раніше називав цю цифру, але як суму всіх переказів", - пояснив він.

Він підкреслив, що в останні роки у Росії були створені інструменти, що дозволяють іноземцям легально працювати, не отримуючи дозвіл на роботу. Серед таких інструментів глава ФМС згадав введення патенту на роботу у фізичної особи, преференції кваліфікованим і висококваліфікованим фахівцям.

Зараз ви читаєте новину «Понад 3 мільйони українців торік відвідали Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі