четвер, 23 січня 2020 11:10

Помпео підтвердив намір відвідати Україну

Помпео підтвердив намір відвідати Україну
Помпео планував візит в Україну до Нового року, однак відклав його через події в Іраку

Державний секретар США Майк Помпео планує найближчим часом відвідати Україну.

Цю інформацію він підтвердив в інтерв'ю Bloomberg TV, повідомляє пресслужба Держдепу.

"Так, я збираюся туди. Я збирався поїхати туди давно. У мене була запланована поїздка, але тоді в нас виникли проблеми на Близькому Сході, якими я повинен був зайнятися. Хоча це питання ще не вирішене і там ще багато роботи, я незабаром доїду до України", - сказав Помпео.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помпео дзвонив Зеленському, щоб дізнатися, що він робить в Омані - Єлісєєв

Важливість українського питання для США він пояснив тим, що Штати є гарантом суверенітету України.

"Україна перебуває на межі між демократією та тиранією на сході Європи. Це нація, яка відмовилася від своєї ядерної зброї наприкінці холодної війни, і Америка взяла на себе зобов'язання і сказала, що ми допоможемо їм у низці речей, щоб вони могли залишатися у безпеці, суверенною нацією.

Ми дбаємо про демократію скрізь. Вони [українці] є величезним торговим партнером для Сполучених Штатів Америки. Америка має низку інтересів щодо України, і я думаю, що рівень ресурсів, які ми там виділили, відображає цей рівень зацікавленості", - зазначив Помпео.

1 січня стало відомо, що держсекретар США Майк Помпео відклав поїздку в Україну, Білорусь, Казахстан, Узбекистан і на Кіпр через ситуацію у столиці Іраку Багдаді, де 31 грудня декілька тисяч протестувальників атакували посольство США.

22 січня у ЗМІ з'явилася інформація, що Помпео відвідає Київ 30 січня.

Зараз ви читаєте новину «Помпео підтвердив намір відвідати Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі