четвер, 26 березня 2020 14:45

Помер активіст Майдану

Помер активіст Майдану
Чоловіка вдарили по обличчю дубинкою, він отримав струс мозку.

На 78-му році пішов із життя учасник Революції гідності Микола Пасічник із міста Ладижин Вінницької області.

Про його смерть повідомляє місцевий сайт "33-й".

У січні 2014-го тоді ще 72-річного чоловіка, який приїхав до Києва взяти участь в ході до Дня Собороності, побили силовики, затримали на вул. Михайла Грушевського.

Миколу Пасічника вдарили по обличчю дубинкою і він знепритомнів. У нього діагностували струс головного мозку. Тоді ж побитого чоловіка звинуватили в організації масових правопорушень.

Пасічника засудили до 2 місяців арешту, а потім замінили на домашній. Крім струсу мозку в чоловіка була розірвана губа.

Розслідування щодо побиття та незаконного ув'язнення майданівця штучно затягують, повідомляло Bihus.info.

Журналісти з'ясували, що підозрювана експрокурорка Ілона Клюге, яка фігурує у справі про переслідування Пасічника, вже 8 місяців ознайомлюється з матеріалами кримінального провадження.

"Нікого із причетних до побиття та засудження старенького не покарали. Лише 2018 року Генпрокуратура почала кримінальне провадження. Але справу ще довго затягували і по ній відбулося лише одне підготовче засідання. Микола Пасічник так мріяв дожити до завершення суддів і чекав справедливого вироку… Не дочекався", - пише вінницький сайт.

За освітою Микола Данилович був електрозварювальник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затримали підозрюваного в убивстві майданівця Юрія Вербицького

Про хід справ Майдану звітуватимуть щомісяця, повідомляла тодішня тимчасова голова Державного бюро розслідувань, а тепер генеральний прокурор Ірина Венедіктова. Зустрічалася з організаціями "Родина Героїв Небесної сотні" та "Нескорений Майдан - 18.02".

Зараз ви читаєте новину «Помер активіст Майдану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі