вівторок, 14 листопада 2017 14:23

Поляків готують до зближення з Росією - В'ятрович

Поляків готують до зближення з Росією - В'ятрович
Володимир В'ятрович: Росія завжди спокушала Польщу глобальними замірами: давайте ділити світ на двох. Фото: Сергій СТАРОСТЕНКО, Gazeta.ua

Теперішня польська влада скептично ставиться до Євросоюзу й має амбіції світового гравця.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" сказав директор Інституту національної пам'яті України Володимир В'ятрович.

"Легко пояснити все істерикою. Але дедалі частіше з українського і навіть з польського боку звучать протилежні думки експертів. Мовляв, це послідовна політика формування негативного образу України, аби підготувати ґрунт у польському суспільстві до перезавантаження стосунків із Росією.

Хочуть показати Україну як нездатну для домовленостей. Зближення з Росією в'яжеться ще з однією тенденцією, яка є в Польщі. Прем'єр Ярослав Качинський дуже скептично ставиться до Євросоюзу. У подальшій перспективі мова може йти про вихід з ЄС. Бо для Польщі Качинського немає шансів у рамках Союзу. Там вона буде лише однією із держав. Польща Качинського – це глобальний гравець, з яким мають рахуватися на світовому рівні. Це держава, яка вирішує долю регіону", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща хоче "віджати" українські погляди на історію - В'ятрович

Польща шукає союзника за межами ЄС, припускає В'ятрович.

"Сполучені Штати Америки не готові бути ним, бо зацікавленні у збереженні ЄС. Очевидно, що виникає спокуса нав'язати стосунки з Росією. Вона завжди спокушала Польщу глобальними замірами: давайте ділити світ на двох, давайте будемо тими, хто вирішує долю цього регіону. Думаю, що мова про глобальні плани, а не просто про істерику", - вважає історик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська влада поводиться адекватніше, ніж польська - В'ятрович

Велике інтерв'ю з Володимиром В'ятровичем читайте в наступному числі журналу "Країна".

Зараз ви читаєте новину «Поляків готують до зближення з Росією - В'ятрович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі