середа, 10 жовтня 2018 11:59

Полторак готовий відповідати, але закликає брати приклад із Британії

Полторак готовий відповідати, але закликає брати приклад із Британії
Є імовірність, що була закладка боєприпаса для підриву сховищ, каже міністр оборони Степан Полторак. Фото: УНІАН

Міністр оборони Степан Полторак готовий відповідати за стан справ на складах боєприпасів. Але водночас каже: на арсенал біля Ічні здійснили атаку. Про це він заявив на засіданні уряду.

"Чомусь так буває, що у Великій Британії під час хімічної атаки Росії, я вже не кажу про терористичні акти, об'єднується уряд, парламент, суспільство. І завжди винні ті, хто здійснював цю атаку. Дуже важко дивитися наші телевізійні передачі, де головне завдання "експертів" - знайти крайнього, "розстріляти", "посадити".

Ще раз кажу: ця проблема не одного дня. Відповідальність лежить на мені, тих, хто проходить службу, створюють армію. Але перекладати провину тільки на нас... Ми готові відповідати, але давайте об'єднуватися, щоб підтримати один одного. У мене особисто немає жодного сумніву, що це були атаки на наші сховища.

Паралельно є загрози на лінії зіткнення, сьогодні є загиблий і поранений, кількість обстрілів доходила до 40. Сьогодні було застосування артилерії, чого не було давно", - сказав міністр.

"Опитали весь особовий склад. Перші 3 вибухи були одночасні, відразу на 3 сховищах. Після цього відбулося ще 6 вибухів на різних сховищах. При чому це відбувалося по всьому периметру. Це відбувалося, на наш погляд, щоб не дати можливісті ефективно боротися з подією та локалізувати розповсюдження підривів снарядів і боєприпасів. Є імовірність, що була закладка боєприпаса для підриву сховищ", - зауважив він.

Наразі кожні 3 хвилини лунає вибух, повідомив Полторак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Людей розбирали по домівках, як гарячі пиріжки" – розповіли про допомогу евакуйованим з-під Ічні

На 6 військовому арсеналі неподалік міста Ічня на Чернігівщині стався вибух і почалася пожежа під ранок 9 жовтня. Людей терміново евакуювали. Дороги закрили для усіх видів транспорту. Задля безпеки - обмежили повітряний простір. Протягом дня щосекунди вибухало по 2-3 снаряда, надвечір інтенсивність зменшилася. Пожежу вдалося локалізувати. Серед основних версій НП - робота російської диверсійної групи.

Зараз ви читаєте новину «Полторак готовий відповідати, але закликає брати приклад із Британії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі