неділя, 19 листопада 2017 23:52

Польський міністр заявив про взаємодію Росії і КНДР

Польський міністр заявив про взаємодію Росії і КНДР
Польща зв'язує дії Росії і КНДР. Фото: РБК

Міністр оборони Польщі Антоній Мацеревич пов'язав російсько-білоруські навчання "Захід-2017" з "провокаціями КНДР".

За його словами, це все частина стратегії Росії з елементами гібридної війни, метою якої є зміна кордонів держав в Європі, передає газета Wprost.

На думку Мацеревича, РФ веде справжні бойові дії в Україні. "Це агресія, яка порушує всі правила цивілізованого світу, порушує міжнародний порядок в Європі", - заявив польський міністр.

Він підкреслив, що Москва "відкрито декларує", що має право змінювати "кордони європейських країн". За словами глави польського оборонного відомства, картина "дестабілізації" Росією ситуації в Європі і її провокаційних дій на Заході "була б неповною" без того, "що відбувається в Азії".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Росія явно готується до війни" - міністр оборони Польщі

"З польської точки зору діяльність Північної Кореї тісно пов'язана і корелює з російськими планами і агресивною діяльністю РФ", - сказав Мацеревіч.

Він додав, що без урахування цього "ми ніколи не зрозуміємо масштаби агресії і плани, які Росія зараз реалізує". "Це вже не холодна війна, а щось більше", - вважає міністр.

Раніше, на в'їзді в столицю Польщі Варшаву з'явився напис "Смерть Україна". Зокрема його побачать люди, що їдуть з боку білоруського Бреста. Довжина напису становить 10 м, висота букв півметра.

Зараз ви читаєте новину «Польський міністр заявив про взаємодію Росії і КНДР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі