вівторок, 22 квітня 2008 20:23

Польща допоможе Україні розповідати про НАТО

Польська сторона висловлюється за поглиблення співробітництва з Національною академією Міністерства оборони в питаннях інформування про діяльність НАТО.

Про це сказав в інтерв"ю журналістам керівник Бюро національної безпеки Польщі Владислав Стасяк у вівторок у Варшаві.

"Ми запрошуємо до співробітництва академію оборони для того, щоб увести постійні семінари, в основному про питання НАТО і європейську політику безпеки, щоб на них обговорювалися такі питання: чим є НАТО, яка політика НАТО, які процедури і рішення і що насправді означає членство в Альянсі", - сказав Стасяк.

Він підкреслив, що в НАТО можуть функціонувати тільки ті, хто активно діє сам.

"Про це ми хочемо сказати колегам з України", - підкреслив керівник Бюро національної безпеки Польщі.

Стасяк також розповів, що в ході переговорів з ним секретар Ради національної безпеки й оборони України Раїса Богатирьова відзначила, що останнім часом в Україні відбувся перелом у свідомості суспільства щодо членства в НАТО.

За словами представника польської сторони, сьогодні стоїть питання про те, що треба йти далі, щоб Україна мала підтримку в ході переговорів із членами Альянсу.

Він ще раз підкреслив, що Польща готова ділитися своїм досвідом і "щоб радити (Україні) у різних питаннях, у тому числі технічних і фінансових", - сказав Стасяк, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Польща допоможе Україні розповідати про НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі