четвер, 21 серпня 2008 10:09

Половина українців побоюється війни з Росією - опитування

Київський міжнародний інститут соціології провів соцопитування, згідно з яким 49,6% опитаних вважають, що для України існує військова загроза у разі загострення конфлікту Росії і Грузії, особливо зважаючи на той факт, що Чорноморський флот Росії базується в Севастополі.

При цьому 26% опитаних сказали, що для України існує відповідна загроза, 23,6% - швидше існує, 18,1% - швидше немає, 17% - вважають, що загрози не існує, а 15,3% опитаним важко відповісти.

Відповідаючи на питання, чи мала Росія право виводити свої кораблі з Криму для участі у військових діях, 35% заявили, що Росія мала таке право, 32% що не мала. 33% опитаним важко відповісти.

Крім того, на питання про те, яким чином повинна вчинити Україна щодо Чорноморського флоту Росії, у разі його участі у військових діях в Грузії, 17% повідомили, що Україна зобов"язана наполягати на виведенні флоту зі своєї території найближчим часом, 29% - на виведенні флоту з території України з 2017 року, 27% продовжити перебування Чорноморського флоту РФ на території України після 2017 року. 27% респондентів не змогли відповісти.

Нагадаємо, вчора, 20 серпня, Президент Віктор Ющенко гарантував перебування російського флоту в Криму до 2017 року, а також закликав не спекулювати на домовленостях з Росією про перебування Чорноморського флоту Росії на території України.

Кореспондент.net/

Зараз ви читаєте новину «Половина українців побоюється війни з Росією - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі