четвер, 01 серпня 2019 02:22

Політв'язня Бекірова примушують неправдиво свідчити проти Меджлісу - Чубаров

Політв'язня Бекірова примушують неправдиво свідчити проти Меджлісу - Чубаров
Бекірова вимушують неправдиво свідчити. Фото: Уніан

Незаконно арештованого в анексованому Криму Едема Бекірова змушують дати свідчення проти Рефата Чубарова, Мустафи Джемілєва і Ленура Іслямова про те, що вони нібито готували теракт в Криму.

"Там ситуація дуже проста. Йому кажуть: "Дай свідчення про те, що тебе використали Рефат Чубаров, Мустафа Джемілєв, Ленур Іслямов, що вони готували терористичний акт в Криму - і все у тебе буде добре", - розповів Чубаров в ході прес- конференції, передає Укрінформ.

Інваліду першої групи Бекірову поставили ультиматум, ціна якого - людське життя. "Йде не просто катування через його фізичний стану, а ультиматум, де на кону - життя людини", - зазначив Чубаров.

Росія не виконує жодної рекомендації Європейського суду з прав людини щодо здоров'я Бекірова, і його стан постійно погіршується. "Вчора у нього був адвокат вперше за більш ніж тижневий термін, і він знову приніс сумні новини про його здоров'я", - розповів Чубаров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політв'язню Бекірову у російській тюрмі загрожує небезпечне захворювання

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) 11. червня виніс ухвалу у справі Бекірова, зокрема, постановив терміново помістити політв'язня в лікарню. Старший слідчий кримського управління ФСБ Росії Іван Романець, незважаючи на рішення ЄСПЛ, відмовляється госпіталізувати Бекирова, який знаходиться в сімферопольському СІЗО анексованого Криму. Російська прокуратура Криму підтримала відмову ФСБ в госпіталізації Бекірова.

Зараз ви читаєте новину «Політв'язня Бекірова примушують неправдиво свідчити проти Меджлісу - Чубаров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі