понеділок, 01 жовтня 2007 17:03

Політологи прогнозують Литвину складний переговорний процес

Українські політологи бачать два можливих формати парламентської коаліції за результатами позачергових виборів: Блоку Юлії Тимошенко і блоку "Наша Україна - Народна самооборона" або на основі Партії регіонів.

"Якщо буде більшість у БЮТ і "Нашої України - Народної самооборони", то буде коаліція двох. У випадку коаліції Партії регіонів і КПУ до них, можливо, приєднається Блок Литвина", - сказав на прес-конференції директор Центру соціальних досліджень "Софія" Андрій Єрмолаєв.

Директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов вважає, що в новому парламенті, швидше за все, буде створена "помаранчева" коаліція БЮТ і НУ-НС, до якої, можливо, приєднається Блок Литвина.

Директор Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко допускає, що у випадку проходження у Верховну Раду 6-го скликання Блок Литвина може мати так звану "золоту акцію" і впливати на формат майбутньої коаліції.

"Можливо, що Литвин буде потрібний Партії регіонів, але може бути потрібний і "помаранчевим". Але я думаю, що для останніх він не буде надійним партнером, і з ним буде складний переговорний процес", - відзначив він, пише Інтерфакс.


Зараз ви читаєте новину «Політологи прогнозують Литвину складний переговорний процес». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі