неділя, 01 квітня 2007 10:58

Політолог Збігнев Бжезінській оцінив політику Буша на "одиницю"

Найвідоміший американський політолог, ідеолог глобалізації і радник американських президентів Збігнев Бжезінській, вважає, що жоден з трьох американських президентів, що займали Білий дім після завершення "холодної війни", не був в змозі належним чином відстоювати інтереси США на міжнародній арені. На думку Бжезінського, якщо виставляти американським президентам "оцінки" за прийнятою в школах США шестибальною системою, лише роботу Джорджа Буша-старшого можна оцінити на "добре" (бал B). Білл Клінтон отримав від Бжезінського оцінку C ("посередньо").

Теперішнього ж президента Джорджа Буша-молодшого Бжезінській удостоїв найнижчої з можливих оцінок - F ("дуже погано"). Розділ книги політолога "Другий шанс", присвячений Бушу-молодшому, носить назву "Катастрофічне керівництво". Бжезінській дорікає Бушу-молодшому в "ісламофобськой демагогії" і "звичці ставитися до демократії, як до інструменту, використовуваного для виправдання застосування військової сили". Щодо військової кампанії в Іраку, розпочатої в 2003 році, то Бжезінській пише, що "ця війна не тільки примусила відвернутися від США решту всього світу", але і "згубним чином вплинула на положення Америки на світовій арені".

В післямові Бжезінській закликає і нового президента США, який займе Білий дім після виборів 2008 року, і простих американців "дотримуватися загальнолюдських цінностей, що включають демократію і свободу, і при цьому не відноситися зневажливо до особливостей культур інших народів", повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Політолог Збігнев Бжезінській оцінив політику Буша на "одиницю"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі