вівторок, 29 жовтня 2013 11:51

Політолог: У Януковича зараз зоряний час

Політолог: У Януковича зараз зоряний час
Володимир Путін. Фото: korrespondent.net

Зустріч президентів Росії та України в Сочі була таємною, бо Володимир Путін пропонує Віктору Януковичу різноманітні варіанти співпраці.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Кость Бондаренко.

"Зустріч відбулася в Сочі, а не напередодні в Мінську, бо Путін має дуже велику злість. Тому сьогодні він діє не зовсім послідовно і навіть агресивно, коли чує про необхідність зустрітися із Януковичем. З іншого боку, він чудово усвідомлює, що життя після 29 листопада не закінчується, тому доведеться вибудовувати нові стосунки із Україною. Бо російська економіка теж значною мірою залежить від української. Із цим треба миритися", - наголосив він.

За словами експерта, Путін усвідомлює, що підписанням Угоди із Євросоюзом Україна ставить хрест на багатьох його ідеях та планах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович "пограв м'язами" перед Путіним - експерт про арешт Маркова

"Зокрема щодо "Русского мира", єдиного економічного простору чи Митного Союзу, куди хотіли втягнути Україну. Для Путіна це крах багатьох надій, які він плекав. Плюс із ідеологічної точки зору втрата України для нього - дуже серйозна поразка. Як пояснити пересічному виборцю, що Київ, який у їхній свідомості є "матерью городов русских", перебуває за межами Росії?", - зауважив Бондаренко.

Політолог вважає, що Янукович поводить себе спокійно, бо знаходиться у виграшній ситуації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Радник Путіна: Україна втрачатиме незалежність - попереду конфлікти і дефолт

"Він може дозволити собі торгуватися як з Європою, так із Росією. В обох випадках він нічого не програє. У будь-який момент може сказати ні Євросоюзу, якщо той буде завищувати планку та вимагати все нових поступок. Так само може вчинити із Росією, якщо вона буде поводити себе по-дурному, як останні кілька місяців. У Януковича зараз його зоряний час", - зазначив він.

Нагадаємо, 27 жовтня у неділю президенти України та Росії Віктор Янукович та Володимир Путін провели неформальну зустріч у Сочі.

Зараз ви читаєте новину «Політолог: У Януковича зараз зоряний час». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

297

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі