понеділок, 14 грудня 2015 12:50

Політолог сказав, коли у Кривому Розі відбудуться перевибори

Політолог сказав, коли у Кривому Розі відбудуться перевибори
Фото: УНІАН

Нові мерські вибори у Кривому Розі відбудуться після нового року. Так вважає політолог Тарас Загородній. "Призначать або на кінець січня, або на лютий", - сказав він в коментарі Gazeta.ua.

"Влада змушена буде вдатися до переголосування, яким б не були попередні домовленості (з "Опозиційним блоком" - ред). Занадто кричущими були випадки порушень під час виборів у Кривому Розі. Хоча з юридичної точки зору, Охендовський (голова ЦВК- ред) зараз може оголошувати Вілкула мером. Бо він виграв всі суди. Тут є правова колізія. Найімовірніше, рішення про перевибори буде політичним. Але виникає питання: чи виграє їх Милобог? Це виглядає сумнівним", - вважає експерт.

На його думку, ситуація щодо Кривого Рогу зайшла в глухий кут після того, як БПП непрямо підтримав представника "Опозиційного блоку". "Але той неочікувано ледь не програв висуванцю від "Самопомочі" Милобогу. Тепер БПП виявився у незручному становищі, як і всі провладні фракції, з якими на якомусь рівні домовлялися. Бо не підтримати перерахунок голосів - погано. Знову виглядатиме так, ніби вони підтримують "Опозиційний блок". Тому рішення про перевибори буде позитивним", - пояснив Загородній.

Нагадаємо, що 22 грудня під Верховною Радою планується проведення акції за участі активістів Віча з Кривого Рогу із закликом до парламенту законодавчо вирішити питання перевиборів.

10 грудня Рада не змогла ухвалити законопроект про перевибори в Кривому Розі. Згідно з ним, вибори пропонується призначити на 27 березня.

Зараз ви читаєте новину «Політолог сказав, коли у Кривому Розі відбудуться перевибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі