пʼятниця, 18 грудня 2015 07:10

Політолог розповів, через що пересваряться у владі

Політолог розповів, через що пересваряться у владі
фото: gordonua.com

Наймасштабніші суперечки депутатів у Верховній Раді виникнуть під час обговорення й прийняття бюджету на 2016 рік. Про це в коментарі Gazeta.ua заявив політолог Олександр Палій, коментуючи спільну заяву президента, голів Верховної Ради та уряду.

"Найбільше суперечок серед семи першочергових пунктів, які прописали в заяві, буде з приводу бюджету. Це ж живі кошти. Купа лобістських ініціатив. Депутати відстоюватимуть свої інтереси, друзів, виборців", - сказав він.

Не менш дискусійним експерт назвав внесення змін до Конституції в частині проведення децентралізації.

"Внесення змін до Конституції — досить дискусійне питання. Але депутати все одно його приймуть, бо треба виконувати Мінські угоди. Щоб зберегти підтримку Заходу. Особливі суперечки можуть бути щодо внесення змін до Конституції в частині проведення децентралізації. Законом регулюється статус Донбасу окупованих частин. Цей закон може як підвищувати їхні права, так і зменшувати. Це залежатиме від українського парламенту", - розповів Палій.

Щодо семи пунктів першочергових завдань на найближчі тижні, політолог зауважив, що всіх питань за такий короткий час влада не вирішить.

"Всіх питань до за кілька тижнів не вирішать. Але більшість із них осилять. Одна з ключових посилів цього звернення, щоб світ не вважав нашу країну божевільною після різноманітних витівок українських політиків. Щоб не дивились, як на дурнуватих", - наголосив експерт.

Нагадаємо, 15 грудня президент, прем'єр-міністр та голови Верховної Ради та уряду оприлюднили спільну заяву, де назвали сім першочергових завдань найближчих тижнів. Серед них посилення боєздатності Збройних сил, ухвалення бюджету, Податкового кодексу та рішень для співпраці з Міжнародним валютним фондом. Також — підтримка уряду й Нацбанку в економічній стабілізації, внесення змін до Конституції щодо судової реформи та децентралізації.

Зараз ви читаєте новину «Політолог розповів, через що пересваряться у владі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі