четвер, 07 грудня 2017 10:57

Політолог пояснив, чому Саакашвілі випустили з автозаку

Політолог пояснив, чому Саакашвілі випустили з автозаку
"Силовики не захотіли лишатися із Саакашвілі" - політолог Олексій Кочетков. Фото: Reuters

Силовики відпустили Міхеіла Саакашвілі, бо не бажають втручатися у його внутрішній конфлікт з президентом Петром Порошенком. Про це Gazeta.ua сказав політолог Олександр Кочетков.

"Петро Олексійович вважає Саакашвілі особистим зрадником. Розлючений. А оточення президента не може йому заперечити і починає виконувати те, із чим не зовсім згодні. Тому Національна гвардія не дуже рвалася розганяти протестуючих. СБУ і Генпрокуратура в автозаку чомусь теж не виявили геройства, не захотіли залишатися із Саакашвілі. Відпустили — нехай там на горі розбираються", - пояснив експерт.

"Це перший випадок в історії України, коли затриману особу люди витягли із автозаку. Саакашвілі — емоційна людина, поп-зірка. За натхненням побіг на горище. Чекати від нього адекватних дій — неможливо. Якби його тихенько покликали до слідчого, мабуть він таки б з'явився. Тоді його можна було би заарештувати. Але ніхто не хоче вирішувати питання у правовому полі. Бо плівки важко довести до обвинувального вироку.

Політична гра - зробити із Саакашвілі цапа-відбувайла - не спрацювала. Саакашвілі готовий давати покази, але у присутності людей. А до слідчого йти не хоче, боїться. Мовляв, там зі мною зроблять щось погане", - сказав Кочетков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко давав Саакашвілі 24 години

Зранку 5 грудня до квартири колишнього губернатора Одеської області Міхеіла Саакашвілі прийшли з обшуком. Йому оголосили підозру у сприянні поваленню державного режиму.

Активісти заблокували машину з Саакашвілі. Після кількох годин - витягли політика і разом із ним пішли під Верховну Раду. Там зі сцени він звинуватив генпрокурора та СБУ в провокації і назвав владу "потворами" і "сволотами". Його оголосили в розшук.

Вранці 6 грудня відбулась спроба штурму наметового містечка прихильників Саакашвілі.

За інформацією слідства, Саакашвілі фінансував свої акції в Україні за рахунок злочинного угрупування Януковича. Зокрема, від Сергія Курченка отримав близько півмільйона доларів.

Зараз ви читаєте новину «Політолог пояснив, чому Саакашвілі випустили з автозаку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі