пʼятниця, 20 листопада 2015 13:11

Політолог пояснив, чому дострокових парламентських виборів не буде

Політолог пояснив, чому дострокових парламентських виборів не буде
Фото: best-news.com.ua

Для проведення дострокових парламентських виборів немає передумов і політичної волі тих, хто може прийняти таке рішення. Так вважає політолог Андрій Миселюк.

"Наразі немає передумов для того, щоб вибори відбулися навесні - як прогнозують деякі експерти. Коаліція, незважаючи на внутрішні процеси турбулентності, проіснує щонайменше до літа. А оскільки градус напруги і популізму після місцевих виборів трохи знизився, то до осені дострокових парламентських виборів точно не буде. Можливо їх не буде взагалі", - сказав експерт в коментарі Gazeta.ua.

Він вважає, що передчасні вибори викличуть напругу і конфлікти в коаліції.

"Візьмемо до прикладу місцеві вибори, коли між членами коаліції виникали постійні скандали. Зокрема, депутати від "Батьківщини" періодично відмовлялися голосувати. Або вимагали голосувати за закон про ренту у редакції свого лідера Юлії Тимошенко, не погоджувалися на компроміс, на який зараз уже згодні. Свої внески до дестабілізації робила і Радикальна партія Ляшка, яка влаштовувала тарифні майдани. Тому можна передбачати, що, якщо вибори будуть проголошені, то як мінімум на півроку, буде відчутна дестабілізація і не буде практичної роботи з реформування. Так вважають і в Блоці Петра Порошенка. Там наголошують, що треба доводити до результативного кінця реформи, а не займатися виборами", - наголосив Миселюк.

Він зауважив, що дострокових виборів дуже хочуть "Батьківщина", "Опозиційний блок", "Свобода", "Відродження" та "Укроп".

Зараз ви читаєте новину «Політолог пояснив, чому дострокових парламентських виборів не буде». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі