середа, 02 грудня 2015 19:15

Політолог порадив, як протистояти шантажу Росії

Політолог порадив, як протистояти шантажу Росії
telegraf.com.ua

Україні потрібен візовий режим з Росією. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олександр Палій.

"Потрібно запровадити візовий режим. Виходити із безвізового в односторонньому порядку. А Росія і сама підтягнеться. Такий сценарій цілком ймовірний", - сказав він.

На думку політолога, для цього достатньо двох місяців.

Експерт переконаний: Україні потрібно діяти жорстко щодо Росії. "Наприклад, як в авіації щодо заборони перельотів", - зазначив він.

"Треба їхні товари повикидати з України. Не просто ліпити талончики: "Вироблено в Росії". А просто витиснути. Як наприклад побутової хімії чи харчові, промислові", - пояснив Палій.

Політолог вважає, що у торгівлі з сусідом "не треба відповідати тільки симетрично".

На думку експерта, Москва і далі буде діяти мовою шантажу.

"Це абсолютно стандартна ситуація для всього — починаючи від відносин у спорті і завершуючи великою політикою", - сказав він.

За словами політолога, Кремль має єдиний "козир" - силовий.

"Козирів у Росії, окрім силових не залишилось. У них є достатньо велика армія. Вони можуть нас шантажувати цим. Але цей шантаж вже дійшов такої межі, що Росії самій буде гірше. Ми бачимо, що агресія зупинилась після запровадження санкцій. У валютному розрахунку за листопад російський валютний фонд зменшився на 10%. Питається, скільки треба місяців, щоб він виснажився остаточно?", - зазначив аналітик.

Також експерт вважає, що РФ намагатиметься "максимально завдавати шкоди економіці України". "Не виключені диверсії на магістралях, газопроводах і так далі. До цього всього треба бути готовим. Тому що країна у війні", - резюмував Палій.

Сьогодні у Вільнюсі президент Петро Порошенко заявив, що Україна не реагуватиме на шантаж Росії щодо часу набрання чинності Угоди про асоціацію.

Зараз ви читаєте новину «Політолог порадив, як протистояти шантажу Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі