середа, 17 вересня 2008 11:23

Політики прокоментували відставку Яценюка

Голова блоку свого імені Володимир Литвин вважає рішення Арсенія Яценюка піти з посади голови Верховної Ради "політично правильним кроком".

Про це він повідомив сьогодні журналістам у кулуарах ВР.

"Він продемонстрував, що він дотримується моральних засад у політиці, що на сьогоднішній день українському політикуму, практично, не притаманне", - сказав він.

Литвин нагадав, що в угоді про створення демократичної коаліції зазначено, що у разі її розпаду відповідні посадовці подають заяву щодо своєї відставки.

Він також повідомив, що Блок Литвина не висуватиме власної кандидатури на посаду спікера.

"Який діє принцип? Взяти участь, чи отримати результат? Навіщо наївність нам демонструвати", - сказав він.

Водночас член парламентської фракції Партії регіонів Ганна Герман сподівається, що вчинок Яценюка наслідує решта всіх учасників коаліції.

"Вчинок Яценюка свідчить, що він - людина, яка тримає слово і виконує коаліційну угоду. Ми сподіваємося, що його вчинок буде успадкований рештою всіх учасників коаліції", - сказала вона на брифінгу.

Народний депутат від НУ-НС Кирило Куліков каже, що робота Верховної Ради може бути заблокована після відставки  Яценюка.

Він пояснив це тим, що в тимчасовому регламенті роботи Верховної Ради не прописано, чи мають право заступники голови парламенту підписувати замість нього прийняті закони.

"Те, що засідання мають право вести перший віце-спікер і віце-спікер, це 100%. Але головне питання полягає не в тому, хто має право вести засідання Верховної Ради. Питання полягає в тому, хто має право підписувати закони, які приймає Верховна Рада, і відправляти їх на узгодження Президентові. У цьому зараз основне питання - чи не заблокується цим робота Верховної Ради", - сказав Куліков.

Відповідно до коаліційної угоди, у разі розпаду коаліції спікер і прем"єр-міністр повинні подати у відставку.

РБК-Україна

Зараз ви читаєте новину «Політики прокоментували відставку Яценюка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі