понеділок, 07 квітня 2014 19:00

Політика ЄС щодо України провальна і короткозора - МЗС РФ

Політика ЄС щодо України провальна і короткозора - МЗС РФ
Фото: dv-gazeta.info

Москва називає "короткозорою і провальною політику ЄС щодо України". Про це йдеться в коментарі департаменту інформації і друку російського зовнішньополітичного відомства у зв'язку з висловлюваннями високого представника ЄС із зовнішньої політики і політики безпеки Кетрін Ештон і єврокомісара з питань розширення і європейської політики сусідства Штефана Фюле.

"Судячи з висловлювань Кетрін Ештон і Штефана Фюле, в Брюсселі сприймають консультації Росія-ЄС, що проводяться, про економічні наслідки укладення Євросоюзом угод про асоціацію (СА) з країнами "Східного партнерства" виключно як засіб роз'яснення їх "переваг" для Росії, не допускаючи коригування розроблених в рамках дискредитованого "Східного партнерства" текстів СА", - йдеться в повідомленні МЗС.

При цьому, однак, додали в МЗС, Фюле пояснює прийняте Євросоюзом рішення про підписання в березні тільки політичної частини угоди про асоціацію Україна - ЄС необхідністю оцінки нинішнім українським "урядом" всіх його економічних наслідків, особливо для східних регіонів України, а також тим, що ЄС потрібно "більше часу для продовження відповідних консультацій з Росією", - наголошується в коментарі.

"Примітно, що відповідальність за "приховування" від Росії і простих українців інформації про наслідки угоди про асоціацію він поклав на Віктора Януковича і його уряд", - повідомили в МЗС.

"Проте зі сказаного Кетрін Ештон і Штефана Фюле напрошується висновок про те, що в Брюсселі тепер, виходить, визнають, що реалізація економічної частини СА загрожує найсерйознішими наслідками для української економіки та її громадян. Чим пояснюється тепер раптова потреба, що виникла, в діалозі з Росією? Чи не запізнілим прагненням розділити з ким-небудь відповідальність за короткозору і провальну політику ЄС щодо України?" - зазначили у відомстві.

У МЗС РФ зазначили, що російська сторона не відмовляється "від такого діалогу, хоча розумієма, що він був потрібніший набагато раніше".

"Хотілося б вірити, що в ЄС зробили висновок зі своїх колишніх помилок і прорахунків. Віриться в це, правда, насилу", - повідомили у відомстві.

Зараз ви читаєте новину «Політика ЄС щодо України провальна і короткозора - МЗС РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі