понеділок, 03 березня 2008 09:11

Політичну угоду нардепи хочуть підписати сьогодні

Депутати Верховної Ради сподіваються у понеділок, 3 березня, нарешті знайти механізм розблокування роботи парламенту.

Цьому питанню буде присвячене засідання погоджувальної ради голів парламентських фракцій, де також ітиметься про підписання розробленого робочою групою протоколу про розуміння.

Згоду на підписання протоколу про взаєморозуміння висловили всі фракції, крім блоку "Наша Україна – Народна самооборона", передає "Німецька хвиля".

Представник цієї фракції Ярослав Кендзьор в інтерв"ю "Німецькій хвилі" спрогнозував позитивну реакцію політради блоку, якщо з тексту протоколу буде вилучений пункт про обов"язкові референдуми з усіх процедур зближення України з НАТО.

Разом із тим, Кендзьор не заперечив проти референдуму про вступ до НАТО після отримання згоди на це альянсу.

В разі відновлення роботи парламенту закон про скасування депутатських пільг та привілеїв може бути ухвалений до кінця березня, сказав депутат.

Водночас він висловив цілу низку зауважень до проекту цього закону, розробленого лідером фракції "НУ-НС" В"ячеславом Кириленком.

Кендзьор, як і більшість його колег, наполягає на розмежуванні понять "привілеїв та пільг" і прав, які необхідні депутатам для організації їхньої роботи.

Зокрема, депутат проти скасування права парламентарів на безкоштовний проїзд та надання їм приміщень для зустрічей з виборцями.

Як відомо, представники чотирьох фракцій в понеділок розглянуть документ, який має розблокувати роботу Верховної Ради – працювати над політичною угодою і підписувати її раніше відмовилася фракція Комуністичної партії.

Зараз ви читаєте новину «Політичну угоду нардепи хочуть підписати сьогодні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі