понеділок, 15 вересня 2008 16:51

Політичний театр: Тимошенко підкладає Ющенку граблі

13 вересня на сцені Київського "Молодого театру" відбулася прем"єра професійного політичного театру партії "Велика Україна" - "Обранці". Автор ідеї і концепції музичного політичного фарсу - лідер "Великої України" Ігор Беркут. Спектакль присвячений життю сучасного українського політикуму.

Серед головних акторів - знайомі персонажі: Юлія Тимошенко, екс-прем"єр Віктор Янукович, який просить називати себе майбутнім президентом, головний "поліцай" Юрій Луценко, "антинатівське сонечко" Наталія Вітренко, президент-бджоляр Віктор Ющенко. В умовах відсутності в Україні сучасного сатиричного театру, який художньо відтворював би проблеми, про які говорять у Савіка Шустера, подібні театральні експерименти набирають все більшу популярність.

На думку Ігоря Беркута, "їдка політична сатира допомагає людям визначитися з симпатіями і антипатіями, розворушити суспільство, показати реальні обличчя українських політиків і виробити імунітет до їх популістських обіцянок". Як на сцені, так і в житті, більшістю українських політиків управляє пан Долар і жадання влади. Місце дії - Пекло, куди за свої діяння, за задумом режисера, потрапляють політичні лідери України.

"Шановному електорату" пропонується подивитися на боротьбу наших  можновладців за повернення на грішну землю. Для цього потрібно всього лише перезавантажити систему "Рада" (привіт Арсенію Яценюку!), натиснувши на потрібні кнопки. Призи: Фонд держмайна, СНБО, і звичайно ж - крісло президента. Природно, що шоу - відкрите і прозоре, а граблі, які Юлія Тимошенко підкидає своєму конкурентові Ющенку, - справжнісінькі. Акторам вдалося не тільки показати своє бачення образів відомих політиків: Ющенко - бджола, що втратила жало, Тимошенко - ангельський метелик, Луценко - діджей Майдану, Вітренко - "сонечко", але і відтворити впізнанні деталі їх поведінки. Так, лідер ПСПУ на сцені - це ініціатор акції "Виведи на мітинг проти НАТО 400 друзів, і буде тобі щастя!", Віктор Ющенко - авторитарний лідер і автор нової Конституції, згідно якої " постійний рейтинг в 52% і президентська влада передаються у спадок".

За словами лідера "ВУ", театр об"їде із спектаклем "Обранці" всі регіони України, і покаже українцям "справжні обличчя української політики".

Джерело: Версії

Зараз ви читаєте новину «Політичний театр: Тимошенко підкладає Ющенку граблі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі