середа, 23 січня 2008 15:07

Поки Ющенко у Давосі Тимошенко взялася за тарифи на транзит газу

Поки Ющенко у Давосі Тимошенко взялася за тарифи на транзит газу
Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко вважає за необхідне переглянути ставку транзиту газу через територію України.

Про це вона заявила на прес-конференції.

"Я вважаю, що прийшов час провести дискусію між Україною й Росією щодо вартості ставки транзиту газу через територію України в Європу", - сказала Тимошенко.

З її слів, вона доручила провести маркетинг по всіх країнах, у яких є транзитні газові системи для того, щоб з"ясувати ціну цього транзиту, щоб вийти на переговори з Росією із чітким знанням ринкових цін.

Президент Віктор Ющенко вважає недоцільним збільшення ставки транзиту газу через Україну.

16 січня Кабінет Міністрів доручив Міністерству палива й енергетики, Міністерству фінансів, Міністерству економіки й Національній акціонерній компанії "Нафтогаз України" проаналізувати обґрунтованість розрахунків ставки транзиту російського газу територією України.

З 2008 року ставка транзиту газу територією України збільшилася з 1,6 долара за тис. куб на 100 км відстані до 1,7 долара.

В 2007 році Україна скоротила загальний транзит природного газу через свою територію на 10,42% або на 13,4 млрд. куб. м порівняно з 2006 роком до 115,2 млрд. куб. м.

Мережа "Укртрансгазу" складається з 36 тис. км магістральних газопроводів, 71 компресорної станції й 12 підземних сховищ газу, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Поки Ющенко у Давосі Тимошенко взялася за тарифи на транзит газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі