субота, 12 лютого 2011 18:17

Похорон соратника Ющенка зібрав екс-помаранчевих під одним дахом (ФОТО)
16

Фото: Фото Павло Паламарчук/Gazeta.ua

Сьогодні, 12 лютого, о 10.00 у Львові відбувся похорон колишнього голови Львівської ОДА Петра Олійника. Церемонія поховання розпочалася у соборі святого Юра. Біля входу стоїть темно-синій ритуальний бус Ford. Недалеко чергує швидка допомога. Усі стіни довкола храму і в середині заставлені вінками. Труна з покійником стоїть посередині собору. З усіх боків заставлена вінками та живими квітами. З верху вона накрита цинковою кришкою. Лише навпроти обличчя є невелике скляне віконечко . По боках виставлена почесна варта з солдат Академії сухопутних військ ім. П. Сагайдачного та козаків.

По закінченні служби, священик запрошує до прощання з покійним.

"Спочатку прощається родина, потім представники влади, а потім вже всі інші", - каже він.

До труни вишиковується черга. У ній багато ВІП-персон. Петро Порошенко, Іван Васюник, Оксана Білозір, Євген Червоненко, Давид Жванія, Петро Писарчук, Володимир В'язівський, Микола Кміть, Михайло Цимбалюк віддають останню шану Петру Олійнику.

"Петро був неймовірною людиною, - каже народний депутат Володимир В'язівський. – Стільки позитиву від нього було. Ніколи не забуду як він став головою ЛОДА, а я його заступником. Він тоді сказав, що на Водохреща з цього приводу в ополонку поліземо. Я не вірив. Думав жартує. А він таки поліз. І потім кожного року таке робив. Він взагалі спортивним таким був".

Після 40-хвилинного прощання труну виносять з собору. Ставлять в бус. Через усе місто процесія їде до Личаківського кладовища. Після короткої молитви і прощання з родиною труну опускають в яму. Оркестр починає грати гімн України.

"Тату, ти для мене завжди був і залишишся героєм, - каже виходячи на перед його дочка Марта. – Ти казав: "Одягай шлєм і вперед!". І саме так і робив сам. Цього ти навчив і мене. Дякую тобі".

Нагадаємо, колишній губернатор Львівщини помер у ніч на четвер на 54-му році життя у віденській клініці "Рудольфінерхаус". Останні три роки він хворів на рак органів черевної порожнини.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Похорон соратника Ющенка зібрав екс-помаранчевих під одним дахом (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі